0.0

Yedigöller Milli Parkı

Park, Tabiat Parkı ve Doğa - Açık Alan

Hakkında
0.0

Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bolu’nun 42 km. kuzeyinde Zonguldak’ın güneyinde yer alan Milli Parka Ankara–İstanbul karayolunun 152. km’sindeki Yeniçağa ve 190. km’sindeki Bolu’dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır. Kışın Bolu–Yedigöller güzergâhı (karla) kapalı olduğundan ulaşım, Yeniçağa–Mengen–Yazıcık veya Devrek- Yazıcık üzerinden yapılır. 

1642 hektar büyüklüğündeki Yedigöller Havzası, 1965 yılında milli park olarak korumaya alınmıştır. Milli park bünyesinde Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olarak 7 göl vardır. Bu göller aralarında 100 m. yükselti farkı bulunan iki plato üzerindedir. Ortalama 780 m. yükseklikte olan platodaki göllerin en büyüğü Büyükgöl’dür. 

Yedigöller Milli Parkı içerisindeki “Kapankaya Manzara Seyir Yeri”ne çıkılarak gölleri ve eşsiz peyzaj güzelliklerini görmek mümkündür. Bu güzergâh üzerinde bir de anıt ağaç bulunmaktadır. 

Ayrıca, milli park içindeki geyik üretme istasyonu ziyaret edilebilir. Sessiz ve sakin bünyesi, güzel manzaraları, değişik arazi şekilleri, yürüyüş yolları, şelaleleri, çeşitli cinste bitki ve ağaçlarla süslü yamaçlarıyla piknik, dinlenme, fotoğraf çekme, spor yapma ve kamp kurma gibi rekreatif faaliyetler yapılır. 

1 hektarlık alanda çadırla veya karavanla konaklama da yapılabilir. Parkın ziyarete en uygun zamanı nisan-kasım ayları arasıdır. Milli Park İçinde bulunan 18 üniteden oluşan toplam 72 yataklı bungalov evlerde konaklama ve restoran hizmeti verilmektedir.

YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI GİRİŞ ÜCRETLERİ

Şahıs 8 TL, İndirimli Şahıs 4 TL, Bisiklet 8 TL, Motorsiklet ve ATV 16 TL, Otomobil ve Kamyonet 24 TL, Minibüs 72 TL, Midibüs 120 TL, Otobüs 240 TL, 1 Ünite Çadır (günlük) 45 TL, 1 Ünite Karavan (günlük) 50 TL, Kır Evi - 3 yataklı (günlük) 435 TL, Kır Evi - 4 yataklı (günlük) 520 TL, Kır Evi - 5 yataklı (günlük) 610 TL, Kır Evi - 6 yataklı (günlük) 680 TL, Misafirhane (günlük) 130 TL   

(Kaynak: 2021- http://yedigoller.tabiat.gov.tr)

İbadet Yeri
Hayvanlar
Açık Hava Müzesi
Göl
Orman
Doğa Yürüyüşü ve Kamp
Piknik Masası
Piknik Alanı
Seyir Terası

Kuruluş Türü

Park
Tabiat Parkı
Doğa - Açık Alan

İletişim Bilgileri

Harita

Buraya Yakın Benzer Yerler

Geziyorum

Yer Aldığı Rehberler