0.0

Sarıkamış Kayak Merkezi

Spor Merkezi

Hakkında
0.0

Sarıkamış'ı diğer pistlerden ayıran en önemli özelliği bölgeye yağan kar cinsi ve doğal güzelliğidir. Kayak sporu için oldukça elverişli ve dünyada sadece Alpler de olan toz kristal kar, ülkemizde bir tek Sarıkamış'ta mevcuttur.

Yılın büyük bir bölümünün güneşli geçmesine rağmen kar, ilk yağdığı günkü tazeliğini yitirmeyip, kayak severlere pırıl pırıl piste, güvenle kayma zevkini yaşatmaktadır. Sarıkamış'ta bulunan kayak pistleri sarıçam ormanlarıyla çevrili olduğundan rüzgara karşı korunaklıdır ve pistlerde çığ tehlikesi bulunmamaktadır.

Ayrıca ileri görüşlü yöneticiler, mükemmel bir planlama ile kayak alanlarını koruma altına almışlardır. Herhangi bir yatırımcı Sarıkamış'a yatırım yapmayı planladığında en kısa sürede gerekli izinleri alabilmektedir. Kayak merkezinin ilçeye uzaklığı 1 km olması nedeni ile yatırımcıya ulaşım, malzeme temini, iş gücü ve benzeri konularda kolaylıklar sağlamaktadır.

Dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan ve "Türkiye'nin lnsburg'u" diye de adlandırılan Sarıkamış'ı diğer pistlerden ayıran özelliklerin başında bölgeye yağan karın cinsi ve oranı geliyor. Sarıkamış dışında sadece AIpler'de bulunan kristal kar, kayak sporu için son derece elverişli. Yılın büyük bir bölümünün güneşli geçmesine rağmen, kar ilk yağdığı günkü özelliğini kaybetmiyor. Ortalama sıcaklığın yıllık 3-4 derece olduğu (en düşük 32, en sıcak 33 derece) Sarıkamış'ın kayak pistlerinde çığ tehlikesi yok. Ayrıca pistler sarı çam ormanlarıyla çevrili olduğundan rüzgardan da korunuyor.

Toplam Pist Uzunluğu 25 km'dir. Pistler 2 etaplı olup, zirveden 1.etap' a kadar 5 pist, 1.etaptan aşağıya kadar ise 2 pist vardır. İlaveten zirveden Karanlık Dereye 2 pist inmektedir. Bu bölgede 200 m'lik half-pipe (snowboard) pisti bulunmaktadır.

Kuruluş Türü

Spor Merkezi

Dağcılık
Telesiyej
Kayak Teleferiği
Kayak
Kış Sporları
Kamp Alanı

Erişilebilirlik

Ulaşılabilir

İletişim Bilgileri

Harita

Buraya Yakın Benzer Yerler

Geziyorum

Yer Aldığı Rehberler