0.0

Kapadokya

Arkeoloji Müzesi, Kalıntılar, Tabiat Parkı ve Doğa - Açık Alan

Hakkında
0.0

Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin dünyada en güzel bütünleştiği yerdir. Coğrafik olaylar Peribacaları'nı oluştururken, tarihi süreçte, insanlar da, bu peribacalarının içlerine ev, kilise oymuş, bunları fresklerle süsleyerek, binlerce yıllık yaşlı medeniyetlerin izlerini günümüze taşımıştır. Roma İmparatoru Augustus zamanında Antik Dönem yazarlarından Strabon 17 kitaplık 'Geographika' adlı kitabında (Anadolu XII,XIII,XIV) Kapadokya Bölgesi'nin sınırlarını güneyde Toros Dağları, batıda Aksaray, doğuda Malatya ve kuzeyde Doğu Karadeniz kıyılarına kadar uzanan geniş bir bölge olarak belirtir. Bugünkü Kapadokya Bölgesi Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri ve Kırşehir illerinin kapladığı alandır. Daha dar bir alan olan kayalık Kapadokya Bölgesi ise Uçhisar, Ürgüp, Avanos, Göreme, Derinkuyu, Kaymaklı, Ihlara ve çevresinden ibarettir. 

Kapadokya tarihini 200’ü aşkın bebekle anlatan Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi, geçmişten günümüze bölgeyi tasvir eden Ortahisar’daki Kapadokya Etnografya Müzesi ve dünyanın en ilginç 15 müzesi içinde yer aalan binlerce kadın saçı tutamının olduğu Avanos Saç Müzesi'ni mutlaka ziyaret edin. 

Göreme Açık Hava Müzesi, Ihlara Vadisi, Uçhisar Kalesi gibi olmazsa olmaz bölgele ve yapıları da mutlaka görün. Bilinen 36 yeraltı şehrinden en büyükleri olan ve tarihi M.Ö. 3000’lere dayanan Kaymaklı ve Derinkuyu Yeraltı Şehirlerini de ziyaret etmeyi unutmayın. 

İmkanlar dahilinde balon turu, ata binme, çömlek yapma ve atv safari aktiviteleri de Kapadokya'da yapılacak şeyler arasında.

UNESCO
Arkeolojik Alan
Açık Hava Müzesi
Tarihi Bölge
Yerleşim yeri
Dikilitaş

Kuruluş Türü

Arkeoloji Müzesi
Kalıntılar
Tabiat Parkı
Doğa - Açık Alan

İletişim Bilgileri

Harita

Buraya Yakın Benzer Yerler

Geziyorum

Yer Aldığı Rehberler